Да се прогнозира дали определени торент сайтове, портали за стрийминг или

...
Да се прогнозира дали определени торент сайтове, портали за стрийминг или
Коментари Харесай

Идва ли краят на торент сайтовете? Прочута антипиратска група затвори близо 500 сайта за година ПРЕДИ 2 Ч.

Да се предвижда дали избрани  торент уеб сайтове, портали за стрийминг или IPTV услуги  ще съществуват и след пет години, е в най-хубавия случай мъчно. В най-лошия случай е съвсем невероятно.
Прочетете още
През последните 25 години нидерландската група  BREIN  се бори с всички типове пирати. BREIN освен е видяла по какъв начин голям брой от тях идват и си отиват, само че може да поеме директна отговорност за хиляди, които са свалени от мрежата.

Публикуваният тази седмица годишен отчет на BREIN за 2022 година обгръща дейности по правоприлагане, осъществени от името на притежателите на права в множеството браншове, в това число филми, телевизионни излъчвания, музика, игри и издателска активност.

BREIN декларира, че през 2022 година е завършила 458 следствия, довели  до премахването на 449 противозаконни сайта/услуги от интернет . BREIN се въздържа от обществено наименуване на своите цели, само че тези числа сигурно не са необикновени. През 2021 година BREIN оповестява за закриването на 349 платформи, нарушаващи авторски права, а през 2020 година - на 466, предава Hicomm.

Макар че уеб страниците, които се връщат с нов образ, може да играят известна роля за тези непрекъснато високи числа, фактът, че пълноценните пиратски уеб сайтове към този момент могат да бъдат разгърнати за минути, може да е по-значим фактор. Но без значение от събитията, BREIN има инструмент за всеки случай.

Нидерландия от дълго време се свързва с огромни пиратски платформи, само че не безусловно тъй като те се ръководят или хостват там. Настойчивостта на BREIN на правния фронт значи, че някои от най-големите торент уеб сайтове - The Pirate Bay, RARBG, 1337x, YTS, EZTV, LimeTorrents и KickassTorrents - в този момент са динамично блокирани от огромните снабдители на интернет услуги според изискванията на Споразумение за блокиране на уеб страници.

В края на 2022 година 196 проксита и огледални уеб сайтове също са били блокирани посредством IP адрес и/или DNS. BREIN оповестява още, че през предходната година още 328 проксита са били " спрени " по други способи. До относително наскоро горепосочените уеб сайтове към момента можеха да бъдат открити в резултатите от търсенето на Гугъл, само че BREIN оказа помощ да се промени и това.

В съдействие с Гугъл в края на 2021 година домейните на Pirate Bay бяха деиндексирани от резултатите от търсенето. До края на 2022 година Гугъл деиндексира всичките седем торент уеб страницата, упоменати нагоре - 341 неповторими домейна по данни на BREIN. За домейни и URL адреси, които не са обхванати от горното, BREIN изпраща уведомления за унищожаване непосредствено на Гугъл. През 2022 година BREIN е премахнал 290 324 резултата от търсенето в Гугъл.

В случай че потребителите съумеят да заобиколят горепосочените правила, попадайки на блокиран уебсайт или на голям брой по-големи (и по-малки) платформи, BREIN разполага с редица благоприятни условия.

Една от тях е да попречи на способността на платформата  да генерира доходи посредством реклама.  През 2022 година компанията декларира, че е " адресирал " 36 рекламодатели, извършващи активност в пиратски уеб сайтове, и е направил 2 869 намеси против реклами, популяризиращи наличие, нарушаващо авторски права.

Тъй като всички пиратски уеб сайтове и услуги се нуждаят от хора, които да ги ръководят, да доставят наличие, а в някои случаи и да продават избран артикул, организацията се насочва и към  ключови лица на тези позиции.  Миналата година заяви, че е прекратил активността на 19 съществени качващи, администриращи и други Освен това организацията е спряла други 19 търговци на абонаменти за IPTV/VOD.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР